Bravčové plátky na rasci

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 02. 2008

Suroviny: bravčové mäso z vykosteného karé (á100g/osoba), 2čl mletej rasce, 1-2 kocky hubového bujónu, 1 stredne veľká cibuľa, 1dcl oleja, 1/2čl mletého čierneho korenia, 1čl majoránky, 1PL hladkej múky na zahustenie omáčky.

Postup: Mäso nakrájame na plátky s hmotnosťou asi 50g. Nakrájané plátky mäsa jemne poprášime mletým korením,mletou rascou a jemne dlaňou naklepeme. Takto pripravené mäso potom opečieme z obidvoch strán na oleji , preložíme ho do kastóla a podlejeme horúcou vodou. Pridáme kocky bujónu a prikryté dáme dusiť na miernom ohni. Na výpeku z opekania mäsa opražíme do sklovita najemno nasekanú cibuľu, pridáme múku a orestujeme. Túto cibuľovú zápražku zalejeme trochou studenej vody, premiešame a pridáme k mäsu. Domäkka udusené mäso dochutíme rozmrvenou majoránkou a podávame s dusenou ryžou a podľa chuti zeleninovým šalátom alebo čalamádou či uhorkou.