Košovské bravčové mäso (košovská špecialita)

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 12. 02. 2008

Suroviny: Pre 4 osoby potrebujeme 600-800g bravčového chudého mäsa napr. pliecko, stehno alebo karé, 2 veľké cibule, masť alebo olej, mletú červenú papriku, korenie, soľ, plnotučnú horčicu, 2-3 stredne veľké sterilizované uhorky a pre labužníkov aj feferónky podľa chuti.

Mäso opláchneme, osušíme utierkou a pokrájame na pásiky približne veľkosti malíčka. Cibuľu posekáme nadrobno a na masti alebo oleji ju orestujeme do zlatista. Pridáme ku nej nakrájané mäso a za stáleho miešania restujeme až mäso pustí vlastnú šťavu. Potom pridáme 1PL mletej sladkej papriky, 1/2čl mletého korenia, mierne posolíme a premiešame. Takto pripravený základ podlievame horúcou vodou a prikryté udusíme domäkka. Ku mäkkému mäsu pridáme 1vrchovatú Pl horčice a na pol-kolieska nakrájané uhorky. Necháme krátko prevariť. Pokiaľ by sme chceli mať hustejšiu šťavu, môžeme ju dohustiť trochou hladkej múky, rozmiešanej v troške studenej vody a necháme ešte krátko povariť . Labužníci si teraz môžu podľa chuti pridať nasekanú feferónku.