Kurací gyros po domácky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 12. 02. 2008

Suroviny: 600g kuracích pŕs- rezňov, zmes korenia na gyros, kurací bujón, olej, malá hlávka bielej kapusty, 1 stredne veľká cibuľa, soľ, rasca, trocha octu, 1PL práškového cukru, troška vody.

Kuracie prsia umyjeme, osušíme utierkou a pokrájame na hrubšie rezance. Mäso krájame po vlákne, aby sa nám počas opekania nedrobilo. Nakrájané mäso posypeme rozmrvenou kockou kuracieho bujónu, pridáme za1PL korenia gyros a polejeme asi s 1dcl oleja. Premiešame a necháme postáť aspom 20 min. Pripravené mäso prudšie opečieme na panvici s trochou rozpáleného oleja, až mäsko chytí zlatistú farbu. Ku tomuto jedlu si pripravíme šalát z najemno nakrájanej kapusty, na tenké pásiky nakrájanej cibule a po premiešaní šalát ochutíme soľou, celou rascou, trochou octu, vody a cukru. Zajedáme bielym pečivom alebo bagetou.