Bravčové stehno na paprike

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 18. 02. 2008

Suroviny:Mäso z bravčového stehna, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, kocka hubového bujónu, olej, hladká múka, 1 stredne veľká cibuľa. Vhodná príloha : parená knedľa.

Postup: Z mäsa nakrájame asi 1 cm hrubé plátky (naprieč vláknam), osolíme, okoreníme, potrieme rozmrveným bujónom a necháme chvíľu odležať. Plátky mäsa potom na oleji rýchlo z obidvoch strán orestujeme, aby sa mäso zatiahlo. Opečené plátky preložíme do kastróla a na výpeku orestujeme nadrobnučko nasekanú cibuľu. Pridáme 1 PL mletej papriky, krátko zarestujeme a hneď zalejeme studenou vodou. Premiešame a prelejeme na mäso v kastróle. Dáme na slabom ohni prikryté udusiť domäkka. Na troche oleja opražíme z 2 PL múky zápražku, zalejeme ju studenou vodou a nalejeme k mäsu. Necháme prevariť a omáčku dochutíme soľou a korením. Podávame s knedlíkmi.