Jedlo z jedného hrnca

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Rady šéfkuchára, Vydané dňa: 19. 02. 2008

Suroviny: Použijeme čo chladnička dá ! Napr: Cibuľa, papriky, rajčiny, údená slaninka, bravčové mäso alebo môže byť aj mäso z kurčaťa, morčacie, hovädzie, ale vždy iba ten ktorý druh mäsa- čiže nemiešame druhy mäsa spolu! Ďalej použijeme zemiaky, čerstvý pór, šampiňóny a soľ, korenie, vegetu, mletú papriku a masť alebo olej !

Slaninnku nakrájame na tenké plátky a tie prekrájame na kúsky. V hrnci s pridaním trochy masti slaninku krátko opečieme, pridáme na rezance nakrájané mäso a porestujeme. Potom pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme a podlejeme trochou teplej vody. Prikryté dúsíme, až je mäso skoro mäkké. potom k mäsu pridáme na kocky pokrájané rajčiny, kolieska póru, pásiky paprík, kocočky zemiakov a na štvrinky pokrájané šampiňóny. Podľa potreby prilejeme trocha vody, zaprášime vegetou a podusíme, až zemiaky a zeleniny zmäknú. Nakoniec dochutíme soľou, korením a mletou paprikou. Podľa chuti môžeme pridať na dochutenie aj roztlačený cesnak a feferónky. Šťavy by malo byť tak zarovno z hustým obsahom. Podávame s chlebom alebo pečivom.