Rebierka na víne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 20. 02. 2008

Suroviny: 1,5 kg bravčových neorezaných rebierok, soľ, celá rasca, biele víno. Podľa chuti môžeme pridať aj pár strúčkov cesnaku.

Postup: Rebrá uložíme do pekáča, kde ich posolíme, posypeme rascou , pridáme za 1 PL bravčovej masti a podlejeme trochou vody a vínom. Pekáč s rebrami vložíme do vyhriatej rúry na 250*C a pečieme asi 30 minút. Počas pečenia prelievame výpekom a podľa potreby podlejeme vodou. Podľa chuti môžeme do pekáča pred dopečením pridať aj 2-3 srúčiky cesnaku. Podávame s chlebom a chrenom, alebo s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Môj tip: Keď pred pečením rebrá prikryté najprv podusíme, bude mäso mäkšie a šťavnatejšie.