Bravčové karé na majoránke

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 20. 02. 2008

Suroviny:Rezne z bravčového karé, soľ, korenie, majoránka, olej, hladká múka

Postup: Rezne z karé naklepeme, osolíme, okoreníme a poprášime majoránkou. Na troche oleja orestujeme na pásiky pokrájanú cibuľu, ktorú po orestovaní vyberieme nabok. Na výpeku z cibule opečieme pripravené karé z obidvoch strán do biela, aby sa mäso zatiahlo. Potom dáme naspäť k mäsu orestovanú cibuľu, podlejeme trochou teplej vody a prikryté necháme dusiť asi 20 minút. Keď je mäso mäkké, omáčku zahustíme zápražkou z múky a necháme za stáleho miešania ešte prevariť. nakoniec omáčku dochutíme soľou, korením a majoránkou podľa vlastnej chuti. Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou.