Horehronské bravčové stehno

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 21. 02. 2008

Suroviny: 600-800g bravčového mäsa zo stehna, 1 cibuľa, 1PL oleja, 1kocka hubového bujónu, za hrsť sušených hríbov, korenie, mletá paprika, vegeta, 50g údenej slaninky, 2PL hladkej múky

Postup: Z mäsa nakrájame asi 1 cm hrubé plátky veľkosti dlane a potom ich naklepeme. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme naklepané plátky mäsa a na cibuli mäso opečieme, aby sa zatiahlo. Potom mäso poprášime asi s 1PL mletej papriky, podlejeme a prikryté dáme dusiť. Keď sa mäso začnne dusiť, pridáme kocku bujónu, sušené huby a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, na troške oleja opečieme na kocočky pokrájanú slaninku. Opečenú slaninku lyžicou preložíme k mäsu a na slaninkovom výpeku upražíme zápražku z múky. Po opražení zalejeme studenou vodou, premiešame a prilejeme k mäsu. Podľa toho ako máme omáčku slanú dochutíme vegetou(nemusíme), korením a necháme za občasného pomiešania omáčku prevariť. Podávame s knedlou.