Kurča na hrášku

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny:1 kurča, 1 konzerva hrášku,soľ, korenie,vegeta, majoránka,olej, hladká múka,1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, troška plnotučnej horčice. Miesto vegety ,môžeme použiť 1 kocku kuracieho alebo slepačieho bujónu.

Postup:Kurča očistíme, opláchneme, kožu stiahneme a potom kurča rozkrájame na menšie porcie.Takto pripravené kurča jemne osolíme, okoreníme a necháme postáť. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu,pridáme ku nej roztlačený strúčik cesnaku, premiešame a vložíme do tohto základu, pripravené porcie kurčaťa. Spolu krátko poopekáme,zalejeme teplou vodou, pridáme kocku bujónu alebo trocha vegety a prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby dolejeme vody. Keď je mäso mäkké, omáčku zahustíme s1Pl múky, ktorú sme rozmiešali v troche studenej vody. Necháme prevariť a dochutíme trochou horčice, majorány a podľa chuti prikoreníme. Nakoniec do omáčky dáme scedený hrášok a ešte krátko prevaríme. Podávame so zemiakovou kašou alebo s ryžou, poprípade s varenými zemiakmi.