Strapaté vyprážané kura

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: Kuracie prsia a stehná bez kože, soľ, biele korenie, hladká múka, 2 vajcia, nahrubo roztlčené kukuričné lupienky (corn-flakers),olej na vyprážanie

Postup: kuracie prsia prekrojíme na rezne, stehná ponarezujeme popri kosti. takto pripravené mäso osolíme a okoreníme bielym korením. Z vajec, múky a štipky soli vymiešame stredne husté cestíčko. Pripravené kúsky kurčaťa namáčame v cestíčku a obaľujeme v kukuričných lupienkoch. Obalené kúsky kurčaťa vyprážame na slabšom ohni dozlatova. Podávame so zemiakovou kašou a hlávkovým šalátom. Môžeme podávať aj s ľubovoľne upravenými zemiakmi a zeleninovými šalátmi.