Bravčové závitky "Alpinka"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 600 g bravčového stehna, lyžica masla, 200 g čerstvých húb, mleté čierne korenie, 2 vajcia, 1 cibuľa, 2 dcl smotany, trocha hladkej múky, soľ, vývar a olej

Postup: Mäso pokrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Na masle si osmažíme pokrájané huby, mierne ich posolíme, okoreníme a podusíme do mäkka. Potom k nim pridáme rozmiešané vajcia a podusíme, pokiaľ vajcia nestuhnú. Takto pripravenou smaženicou plníme rezne, stočíme do závitkov a zopneme šparadlom. Na oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pripravené závitky, podlejeme vývarom a prikryté za občasného podlievania vývarom udusíme do mäkka. hotové mäso vyberieme a šťavu zahustíme smotanou, do ktorej sme rozhabarkovali lyžicu múky. Z mäsa odstránime špáradlá a podávame preliate šťavou - najlepšie s ryžou.