Poľovnícke bravčové rebierko

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 4 ks bravčové rebierka, soľ, mleté korenie, 100 g údenej prerastenej slaninky, 1 cibuľa, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 0,5 dl bieleho vína, vývar, trocha hladkej múky, olej

Postup: Rebierka naklepeme, posolíme, okoreníme a narežeme okraje. Opečieme na oleji prudko z obidvoch strán a vyberieme. Na výpeku si opražíme slaninku narezanú na hrebienky a odložíme k mäsu. Do výpeku dáme na drobno pokrájanú cibuľu, popražíme a vložíme opražené rebierka. Podlejeme vývarom a prikryté udusíme. Počas dusenia občas podlejeme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, prevaríme, pridáme rajčinový pretlak, povaríme, prilejeme víno a ešte trocha prehrejeme. Na každé rebierko položíme hrebienok osmaženej slaninky, podlejeme šťavou a podávame so zemiakovou kašou a uhorkami.