Diviak na ríbezliach a víne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 1 kg mäsa z diviaka, 100 g údenej slaninky, masť, 3 lyžice ríbezľového lekváru, 2 dl červeného vína, lyžička horčice, trocha cukru, citronová šťava a kôra Marináda: 1 dcl octu, 0,5 l vody, 100 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 8 guličiek celé čierne korenie, pár guličiek borievok, 1 bobkový list, rasca, soľ

Postup: Zeleninu pokrájame na kúsky, pridáme ostatné suroviny, prevaríme a necháme vychladnúť. Umyté mäso dáme do marinády a odložíme do chladničky. Necháme marinovať 3 - 4 dni. Obraciame! Namarinované mäso prešpikujeme pásikmi slaniny a na masti opečieme zo všetkych strán. Zeleninu a koreniny z marinády pridáme k mäsu, podlejeme vínom, šťavou z marinády a pomaly dusíme do mäkka .Mäkké mäso vyberieme, šťavu prepasírujeme, pridáme ríbezľový lekvár a horčicu. Dochutíme citronovou kôrou a šťavou, podľa chuti aj cukrom. Mäso pokrájame na tenké plátky, podlejeme šťavou a podávame ozdobené ríbezľami s knedľou.