Husacie prsia "Gerlach"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: Husacie prsia, 50 g údenej slaninky, 50 g husacej masti, soľ, 3 strúčky cesnaku, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, múka

Postup: Husacie prsia vykostíme, prešpikujeme prúžkami slaninky, natrieme rozotretým cesnakom, posolíme a pokoreníme. Prsia na masti opečieme, vyberieme a na výpeku zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Vložíme naspäť prsia, podlejeme a zakryté za občasného podlievania udusíme v rúre do mäkka. Vyberieme, šťavu zaprášime múkou a precedíme. Prsia nakrájame na plátky a prelejeme šťavou. Ako príloha sú vhodné zemiakové krokety a kapustový šalát.