Pečený bažant na jablku

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 1 bažant, 1OO g slaninky, 3 veľké jablká, 2 dl bieleho vína, slepačí bujón, mleté korenie

Postup: Bažanta prešpikujeme prúžkami slaniny, ostatnú slaninku nakrájame na kocky a upražíme. Vložíme pripraveného bažanta a dobre opečieme zo všetkych strán. Posypeme rozmrveným bujónom, podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme v rúre 30 minút. Potom pridáme očistené osminky jabĺčok, podlejeme vínom a upečieme odokryté do zlatova. Počas pečenia prelievame výpekom a podlievame vodou. Pri podávaní polejeme troškou kalvadosu a zapálime.