Bravčová roláda "Lavína"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 600 g bravčového stehna, 100 g párkov alebo paprikovej klobásky, 4 vajcia, 1OO g húb, 1 cibuľa, lyžica masti, lyžica horčice, mleté korenie soľ

Postup: Mäso rozrežeme na tenký veľký plát, osolíme okoreníme a pod fóliou naklepeme. Jednu stranu potrieme horčicou. Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pokrájané huby, posolíme a podusíme. Zalejeme vajcami, posolíme a usmažíme riedku praženicu. Necháme vychladnúť a roztrieme na pripravený plát mäsa. Do stredu uložíme olúpané párky alebo klobásky azvinieme do rolády. Roládu previažeme niťou, a uložíme do vymasteného pekáča. Podlejeme a prikryté upečieme do mäkka v rúre. Ku koncu pečenia odokryjeme a zapečieme na kôročku. Hotové mäso zbavíme nití a pokrájame na plátky. Pri servírovaní, postrúhame na mäso trocha chrenu. Podávame s opečenými zemiakmi.