Bravčová pečeň na borievkach

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 22. 02. 2008

Suroviny: 500 g bravčovej pečene, 50 g údenej slaninky, 8 borievok, 50 g masla, malá konzerva ananásového kompótu, 2 dl bieleho vína, soľ, štipka škorice, štipka mletého korenia

Postup: Pečeň pokrájame na plátky, pokoreníme potlčenými borievkami a poopekáme na rozškvarenej slaninke. Vo víne prehrejeme ananasový kompót, so štipkou škorice. Na maslom potretý alobal položíme plátky opečenej pečene, pridáme prehriaty kompót, poprášime mletým korením, posolíme a alobal dobre uzavrieme aby nevytiekla šťava. Takto pripravíme 4 alobalové kapsičky. Dáme ich zapiecť do horúcej rúry na 15 minút. Podávame so zemiakovou kašou.