Rezne "Studená dolina"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 23. 02. 2008

Suroviny: 8 rezňov z bravčového stehna, 100 g údenej slaniny, masť, 5OO g zemiakov, 2 cibule, 200 g strúhaného syra, korenie, paprika, soľ a alobal

Postup: Rezne naklepeme a osolíme. Z alobalu si odtrhneme 4 štvorce a dobre vymastíme. Na alobal položíme rezeň, naň ukladáme po plátku slaniny, kolieska cibule, na kolieska pokrájané zemiaky a jemne všetko okoreníme, poprášime paprikou a prikryjeme druhým rezňom. Takto pripravené kôpky posypeme strúhaným syrom. Alobalové štvorce dobre uzavrieme a dáme na plech do horúcej rúry piecť asi tak 50 minút. Upečené kladieme na tanier, alobal otvoríme a podávame obložené šalátom z nastruhanej kapusty.