Pečené karé s brusnicami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 23. 02. 2008

Suroviny: 1kg bravčového karé bez kosti, olej, soľ, mletá rasca, vegeta alebo zeleninový bujón, 1PL masla, brusnicový kompót, alobal.

Postup: Mäso opláchneme, osušíme utierkou a potrieme zo všetkych strán olejom. Potom mäso posolíme, posypeme rascou a vložíme ho do pekáča. na pekáči mäso mierne podlejeme vodou a necháme ho piecť. Počas pečenia mäso polievame iba vlastnou šťavou a ešte potrieme olejom. Keď je mäso zapečené zo všetkych strán, podlejeme ho vývarom z bujóna alebo vegety a prikryjeme alobalom. Pečieme a občas ho obrátime a polievame šťavou. Približne po 90-tich minútach pečenia alobal odstránime, povrch mäsa potrieme brusnicovým kompótom a ešte asi 10 minút zapekáme. Upečené mäso vyberieme z pekáča a výpek zjemníme maslom. Mäso nakrájame na plátky a podávame s opekanými zemiakmi a každú porciu polejeme výpekom. dozdobíme vejárikmi z uhoriek.