Vyhorlatský údený rezeň

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 23. 02. 2008

Suroviny: 600-800g údenej krkovičky, 1/2 kg kvasenej kapusty, 3-4 strúčky cesnaku, 2 vajcia, 2 dcl mlieka, mleté korenie, majoránka, soľ, hladká múka, 200g masti.

Postup: Mäso pokrájame na plátky a plátky oprášime v múke. Vo väčšej miske pripravíme zmes z mlieka, rozšľahaných vajec, najemno prekrájanej kapusty, a ochutíme ju roztlačeným cesnakom, soľou, korením a majoránom. Zmes múkou zahustíme na cestíčko, v ktorom jednotlivé rezne ponamáčame a na horúcom tuku tieto pozvoľna vypražíme dozlatova. Mäso musí byť vo vnútri obalu pekne prepečené. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom, poprípade s kyslou kapustou.