Gratinovaná brokolica

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 23. 02. 2008

Suroviny:400g čerstvej alebo mrazenej brokolice, vegeta, biele korenie, soľ, 2 PL masla, 3 PL hladkej múky, 1,5 dcl mlieka, 100 strúhaného syra, olej, jemná strúhanka na vysypanie zapekacej misky.

Postup: Do menšieho hrnca dáme variť vodu. Do vriacej vody nasypeme za1PL vegety a vložíme na ružičky rozobranú brokolicu. Približne po 10 minutách varenia brokolicu scedíme. (vodu môžeme použiť na polievku) Scedenú a dobre odkvapkanú brokolicu uložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy.Na masle si z múky opražíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom a dobre premiešame. Tento bešamel ochutíme soľou, bielym korením a rovnomerne ním zalejeme brokolicu v zapekacej mise. Povrch posypeme nastrúhaným syrom dáme zapiecť do dobre vyhriatej rúry alebo pod gril. Podávame s hranolkami a zeleninovým šalátom.