Kastról starej krčmárky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 23. 02. 2008

Suroviny: 800 g bravčovej krkovičky, 600 g zemiakov, 2 cibule, soľ, 100 g oravskej slaniny, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, rasca, majoránka, vegeta, 100 g leča, 2 strúčky cesnaku, masť

Postup: Na troche masti, opražime na rezance pokrájanú slaninu a nadrobno pokrájanú cibuľu. Mäso pokrájané na kúsky, orestujeme na cibuľovom základe, ochutíme koreninami, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Pridáme očistené, pokrájané zemiaky, lečo a dovaríme do zmäknutia zemiakov. Ešte mierne dochutíme majoránom a cesnakom.