Poľovnícka sviečkovica

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 23. 02. 2008

Suroviny: 4 porcie hovädzej sviečkovej - po 180 g, 50 g celé korenie, 50 g asla, 1 dl hustej smotany, olej, pohárik koňaku, soľ

Postup: Korenie potlčte, nasypte na porcie mäsa a popritláčajte. Na panvici rozohrejte olej s maslom a keď sa maslo úplne rozpustí vložte mäso. Na prudkom ohni opečte s každej strany asi po 1 min. Potom stíšte oheň a opekajte ešte po 3 min. z každej strany. Mäso vyberte a odložte do tepla. Do výpeku naleleme koňak a zohrejeme. Prilejeme smotanu, dochutíme soľou, prehrejeme a omáčku prelejeme na opečené sviečkovice. Podávame s varenými zemiakmi a šalátom.