Kotlety na poľnej tanečnici

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 23. 02. 2008

Suroviny: 4 bravčové kotlety, 400 g hríbkov - špičiek, 2 dl smotany, 1 cibuľa, soľ, mleté korenie, hladká múka, 1 dl červeného vína , 50 g masla, olej, trocha mletej červenej papriky

Postup: Kotlety naklepeme a okraje narežeme, aby sa neposkrúcali. Mäso posolíme, pokoreníme a na rozpálenom oleji alebo na rošte ich opečieme do mäkka. Na masle osmažíme do sklovita, nakrájanú cibuľu, pridáme hríbky, posolíme, pokoreníme a urestujeme do mäkka. Do smotany zatrepeme lyžicu múky a nalejeme na hríbky. Necháme za stáleho miešania prevariť. Prilejeme víno a ešte prehrejeme. Podávame ako omáčku k opečeným kotletám.