Trampský mäsový bochník

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 23. 02. 2008

Suroviny: 1200 g bravčového bôčika alebo slabinky, 300 g párkov, 3 kyslé uhorky, 100 g údenej slaninky, mletá paprika, korenie, soľ

Postup: Mäso pomelieme, párky ošúpeme a spolu s uhorkami pokrájame na kocky. Všetko pomiešame a ochutíme soľou, korením a paprikou. Z masy vytvarujeme bochník, preložíme ho na pekáč a mierne vodou podlejeme. Pečieme v horúcej rúre a polievame výpekom. Tesne pred dopečením, pokladieme na bochník, plátky slaninky a dopečieme do červena. Pokrájame na hrubšie krajce a podávame s varenými zemiakmi, preliate výpekom. K jedlu sa hodí kyslá kapusta.