Drevorubačský steak

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 23. 02. 2008

Suroviny: 600 g sviečkovice, 300 g húb alebo šampiňónov, 1 cibuľa, 1,5 dl šľahačkovej smotany, 0,5 dl bieleho vína, mletá paprika, orenie, muškátový orech, karí korenie, 1 kocka hovädzieho bujónu, olej, soľ

Postup: Mäso narežeme na 4 rezne a mierene naklepeme. Koreniny si zmiešame s troškou oleja a ponatierame na rezne. Pripravené mäso, opečieme na rošte alebo na panvici, s každej strany po 4 minútky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme plátky húb - alebo šampiňónov a podusíme. Po chvíľke ochutíme vínom, smotanou, kúskom rozmrveného bujónu a prevaríme do zhustnutia.Touto omáčkou podlejeme upečené steaky a podávame s opekanými zemiakmi.