Roštenky po maďarsky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 24. 02. 2008

Suroviny: 4plátky z hovädzej roštenky, soľ, čierne mleté korenie, mletá paprika, 1 veľká cibuľa, olej, 1 šálka hovädzieho vývaru, (môže byť z kocky) 2 PL hladkej múky, 4 Pl rajčinového pretlaku, 2 zelené papriky, 1 feferónka, 4 väčšie zemiaky.

Roštenky naklepeme, okrajové blany narežeme aby sa nekrútili a potom ich posolíme, okoreníme a poprášime mletou paprikou. Pripravené roštenky na dobre rozohriatom oleji rýchlo opečieme z obidvoch strán. Pridáme ku ním na kolieska pokrájanú cibuľu, orestujeme a podlejeme vývarom. Prikryté dusíme domäkka. Občas mäso počas dusenia obrátime a podľa potreby podlejeme. Ku skoro mäkkému mäsu prilejeme zátrepku z trošky vody a múky, rajčinový pretlak a nasekanú feferónku. Podusíme a pridáme na kocočky nakrájané zemiaky, na pásiky nakrájané papriky a a za občasného pomiešania všetko dodusíme na slabšom ohni domäkka. Hotové podľa chuti prisolíme a prikoreníme.