Poľovnícke kurča

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 24. 02. 2008

Suroviny: 1 kurča, soľ, 1 cibuľa, 2 strúčky cesnaku, 3 PL oleja, 1 dcl kuracieho vývaru z kocky, 100g šampiňónov, 3 Pl rajčinového pretlaku, 1/2 l bieleho vína

Postup: Kurča omyjeme a rozkrojíme na štvrťky. Potom ho osolíme, a na rozohriatom oleji zo všetkych strán opečieme. Opečené mäso vyberieme a na výpeku opražíme nasekanú cibuľu a cesnak, vložíme naspäť mäso a ešte asi 5 minút opekáme. Potom podlejeme vývarom a prikryté dusíme takmer domäkka. Potom pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, rajčinový pretlak, a víno. Spolu dodusíme domäkka a do zhustnutia šťavy. Podávame s opekanými zemiakmi a šalátom.