Popradské kapsičky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 25. 02. 2008

Suroviny: 1 menšia hlávka kapusty, 200g sušených hríbov, 1 cibuľa, 100g ryže, 150g mrkvy, 150g zeleru, 1 pór, 100g hrášku, 100g masla, petržlenová vňať, 1 strúčik cesnaku, 1 zelená a červená paprika, soľ, korenie, majoránka, olej

Postup: Z hlávky kapusty si obtrháme jednotlivé listy a sparíme ich vo vriacej osolenej vode. Sparené listy vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Medzitým si uvaríme ryžu, namočíme sušené huby vo vode a vypracujeme si plnku. Plnka: Nasekanú cibuľu speníme na masle, pridáme ku nej kocočky mrkvy, zeleru a na kolieska nakrájaný pór. Necháme zeleninu podusiť. Huby scedíme a na kúsku masla zvlášť podusíme. Následne zmiešame uvarenú ryžu, podusenú zeleninu a huby, pridáme sterilizovaný hrášok, najemno nasekanú zelenú petržlenovú vňať a zmes dochutíme rozotretým cesnako, soľou, korením a majoránkou. Zmes si premiešame a kladieme z nej kopčeky na sparené kapustové listy. Naplnené kapustové listy stočíme do kapsičiek a každý previažeme niťou. Pripravené kapsičky pokladieme do vymasteného pekáčika a podlejeme ich horúcou vodou Upečieme ich vo vyhriatej rúre. na tanieroch dozdobíme na kocočky pokrájanými paprikami, ktoré sme orestovali na troške oleja. Podávame so zemiakmi.