Kuracie mandľové prsia.

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 25. 02. 2008

Suroviny: 4 kuracie prsia-rezne, soľ, hladká múka, maslo, olej, 2 dcl bieleho vína, 1 čl medu, 100g mandlí 1 PL masla. Suroviny na plnku: 80g masla, 2 vajcia, 150g mandlí, 100g anglickej slaninky, citrónová kôra, muškátový kvet, petržlenová vňať, soľ, 1 PL strúhanky.

Postup: Do každého prsného rezňa narežeme kapsu a naplníme ho plnkou. Plnka: maslo vymiešame s 2 žĺtkami a sparenými ošúpanými a nasekanými mandľami. (100g) Pridáme na kocočky pokrájanú a do chrumkava oškvarenú slaninu, nasekanú petržlenovú vňať, strúhanú kôru, muškát, osolíme, primiešame strúhanku a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Naplnené prsia opečieme zo všetkych strán na masle s olejom. Opečené podlejeme vínom a v horúcej rúre upečieme domäkka. počas pečenia mierne podlievame výpekom a poprípade prilejeme do výpeku vodu alebo vývar. Krátko pred dopečením potrieme povrch prsíčok medom a posypeme opraženými mandľami. Podávame so zeleninovou oblohou.