Oravské bačovské kotlety.

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 25. 02. 2008

Suroviny: 6 baraních alebo jahňacích kotliet, soľ, 1 PL oleja, 1 cibuľa, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 2 dcl kyslej pochúťkovej smotany, 6 PL nahrubo nastrúhaného pikantného syra, (napr. NIVA)

Postup: Kotlety opláchneme, osušíme obrúskom a naklepeme. Naklepané ich osolíme a opražíme na oleji z obidvoch strán. Opečené kotlety preložíme do kastróla a pokvapkáme výpekom. Posypeme nasekanou cibuľou a petržlenovou vňaťou. Mierne podlejeme horúcou vodou a dusíme prikryté domäkka. Keď šťava dotane hnedastý nádych, prilejeme smotanu, premiešame a posypeme nastrúhaným pikantným syrom. Prudko zapečiem v horúcej rúre.