Mleté bifteky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 25. 02. 2008

Suroviny: 250g hovädzieho mäsa, 250g teľacieho alebo bravčového mäsa, 1 žemla, soľ, korenie, 1 vajce, 100g sušených hríbov, olej, 1 cibuľa, hovädzí vývar z kocky.

Postup: Mäso a žemlu najemno zomelieme, osolíme, okoreníme, pridáme vajce a premiešame. Huby uvaríme zvlášť, potom ich scedíme a nasekáme na kúsky. Pridáme ich do mäsovej zmesi. Znova premiešame a tvoríme guľaté bifteky. Opekáme ich prudko na horúcom oleji z obidvoch strán. Na opečené bifteky pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, prilejeme asi 2,5 dcl vývaru a prikryté udusíme. Podávame obložené s nakrájanou čerstvou zeleninou.