Kráľovské roštenky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 26. 02. 2008

Suroviny:4 plátky z hovädzej roštenky, soľ, korenie, 1 PL hladkej múky, 100 g masti, 1 väčšia cibuľa, 1 šálka hovädzieho vývaru, ( z kocky) broskyňový kompót Na omáčku: 1 konzerva sterilizovaných rajčín alebo rajčinový pretlak, 1 pór, 2 PL oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 čl medu alebo cukor, soľ, bazalka.

postup: Roštenky na okrajoch narežeme, osolíme, okoreníme a naklepeme. Pripravené roštenky oprášime v múke. Na panvici s rozpálený tukom roštenky z obidvoch strán prudko opečieme a vyberieme. Na výpeku dozlatova opražíme najemno nasekanú cibuľu, pridáme ku nej opečené roštenky a podlejeme trochou vývaru. prikryjeme a dusíme domäkka. Zatiaľ si pripravíme omáčku: Na kolieska pokrájaný pór speníme na oleji, pridáme rozmixované rajčiny alebo pretlak a podusíme. Omáčku posolíme, dochutíme medom, cukrom, bazalkou a relisovaným cesnakom. Necháme ešte krátko prevariť. Na tanieri na roštenky pokladieme na vejárik nakrojené broskyne, zalejeme s omáčkou a podávame s ryžou. ( Broskyne by mali byť mierne teplé !)