Pudingové rezy posypané škoricou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 27. 02. 2008

Suroviny: NA CESTO: 4 vajcia, 20 dkg kryštáľového cukru, 20dkg hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 dcl oleja. NA PUDING: 1L mlieka, 3 sáčky vanilkového pudingu, 5 PL cukru, NA POLEVU: 2 kelímky kyslej smotany, 2 vanilkové cukre, 1 šľahačka v prášku Dr Oetker, mletá škorica. NA DOZDOBENIE: čerstvé jahody alebo lesné ovocie

Postup: Celé vajcia ušľaháme s cukrom, pridáme prášok do pečiva s múkou a olej. Dobre vymiešame. Cesto vylejeme na hlbší plech, vyložený papierom na pečenie. Z mlieka s 5PL cukru a vanilkových pudingov v prášku si uvaríme puding. Ešte horúci puding nalejeme na cesto a urovnáme stierkou. Až teraz dáme cesto piecť do vyhriatej rúry na 180*C a pečieme asi 20-25 minút. Na upečený a len mierne schladený koláč nalejeme 2 smotany, do ktorých sme vmiešali 2 sáčky vanilkového cukru. Koláč necháme dobre vychladnúť a povrch potrieme ušľahanou šľahačkou. Vrch jemne poprášime mletou škoricou. Nakoniec hotový koláč dozdobímé čerstvými kúskami jahôd, alebo lesným ovocím.