Piškótová roláda

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 04. 03. 2008

Suroviny na cesto: 75g mäkkého masla, 75g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 5 vajec, 2 PL rumu, 75g hladkej múky, 1čl prášku do pečiva. Suroviny na náplň: 1/2 l šľahačky, stužovač šľahačky, za 2 hrste nasekaného kandizovaného ovocia.

Postup: Maslo najemno umiešame a postupne pridávame cukor, vanilkový cukor, 5 žĺtkov a rum. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. K maslovej hmote pridávame- za stáleho miešania múku, premiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Pripravené cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 190*C a pečieme asi 12-15 minút. Upečený piškótový plát ihneď vyklopíme na papier, posypaný práškovým cukrom. Po vychladnutí plát potrieme dotuha ušľahanou stuženou šľahačkou, do ktorej sme primiešali nasekané kandizované ovocie. Potom cesto stočíme do rolády a dáme dobre zatuhnúť do chladničky. Pred pokrájaním na roládky, posypeme roládu práškovým cukrom.