Znojemská pečienka so slaninkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 05. 03. 2008

Suroviny: 800g hovädzieho mäsa zo stehna, 50 g údenej slaninky, soľ, korenie, 1 cibuľa, 2 PL oleja, 300 ml hovädzieho vývaru, 2 PL hladkej múky, 3 kyslé sterilizované uhorky

Postup: Umyté a osušené mäso prešpikujeme hranolčekmi slaninky, mäso osolíme, okoreníme a opečieme na oleji, spolu s nnasekanou cibuľou. Potom mäso podlejeme trochou vývaru a prikryté udusíme domäkka. podľa potreby počas dusenia podlievame vývarom. Mäkké mäso vyberieme a odložíme do tepla. Vývar zahustíme zátrepkou z múky, dolejeme zostávajúci vývar a šťavu dobre vymiešame metličkou. necháme 15 minút povariť. Nakoniec do omáčky primiešame na kocočky nakrájané uhorky a mäso pokrájané na plátky. Keď sa mäso v omáčke prehreje, podávame s ryžou.