Plnený baklažán

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 07. 03. 2008

Suroviny: 1 stredne veľký baklažán, 200g tvrdého syra, 50g šunky-plátky, po polovičke žltej a červenej papriky, 2 rajčiny, 2 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, trocha bazalky, alobal.

Postup: Baklažán dobre umyjeme, rozkrojíme po dĺžke a vydlabeme z neho dužinu. Zeleninu aj šunku nakrájame na kocočky, pridáme nastrúhaný syr, olivový olej, soľ, korenie a troška bazalky. (môže byť čerstvá nasekaná bazalka) Zmes premiešame a plnkou naplníme polovičky baklažánu. Potom naplnené polovičky baklažánu zabalíme do alobalu a dáme do vyhriatej rúry na 180*C a pečieme asi 20-25 minút. Môžeme podávať s pečivom alebo s dusenou ryžou .