Oškvarková pomazánka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Studené jedlá, Vydané dňa: 08. 03. 2008

Suroviny: 1 pohár oškvarkov, 2 natvrdo uvarené vajcia, 1 cibuľa, 3 sterilizované kyslé uhorky, 2 sterilizované kapie, soľ, korenie.

Postup: Oškvarky nasekáme alebo ak chceme jemnejšiu pomazánku, tak ich pomelieme na mäsovom mlynčeku. Cibuľu nasekáme nadrobno, varené vajcia, kapie a uhorky nasekáme na malé kocočky. Zmes premiešame, ochutnáme a podľa chuti dochutíme soľou a korením. Znova premiešame a preložíme ju do viečkového pohára. Natierame ju na chlieb, pečivo alebo na zľahka opečené toasty. Pomazánku môžeme obohatiť primiešaním taveného syra. Pochutí ako olovrant alebo ako ľahká večera s čajom.