Perníkový koláč

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 08. 03. 2008

Suroviny: NA CESTO : 600 g hladkej múky, 240 g práškového cukru, 4 vajíčka, 100 g masla, 4 PL horúceho medu, 1 čl sóda bicarbóny, mletá škorica. PLNKA: Slivkový lekvár, mleté vlašské orechy, Na potretie koláča -1 vajce.

Postup: Z múky, cukru, masla, vajec, medu, 1 čl škorice a sóda bicarbóny vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 4 diely a dáme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť. Potom diely cesta rozvaľkáme a 1 diel dáme na vymastený plech. Potrieme ho lekvárom a posypeme 2 hrsťami nasekaných orechov. Ďaľší plát cesta položíme na ten spodný potrieme lekvárom, posypeme orechami a naň položíme ďaľší plát. Posledný plát cesta potrieme rozšľahaným vajcom a v mierne horúcej rúre pečieme asi 40 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a potom najlepšie však až na druhý deň koláč pokrájame na rezy. Môžeme pred podávaním dozdobiť šľahačkou a posypať nastrúhanou čokoládou