Kurča po poľovnícky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 08. 03. 2008

Suroviny: 1 kurča, 250 g húb, 1 veľká cibuľa, 2 dl biele víno, soľ, masť, tymian, bobkový list.

Postup: Kurča očistíme, umyjeme a dobre osušíme. Pripravené kura, posolíme, poprášime múkou a poopekáme na masti. Kurča odložíme na pekáč. Vo výpeku osmažíme kocočky cibule a pokrájané huby.Zmes si ochutíme soľou, tymianom a bobkovým listom. Všetko podlejeme vínom a prehrejeme. Hotový výpek prelejeme na pekáč ku kurčaťu a dáme do horúcej rúry upiecť do červena. Polievame vypečenou šťavou a podlievame vodou. Hotové podávame s ryžou a opečenými zemiakmi. Hodí sa kompót z lesných plodov.