Jahňacie stehno na cesnaku

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 08. 03. 2008

Suroviny: Jahňacie stehno, 500 g rajčín, 2 dl kyslej smotany,soľ, korenie, sladká paprika, majorán, 10 strúčkov cesnaku, olej

Postup: Stehno prešpikujeme plátkami cesnaku.Osolíme, okoreníme a ponatierame olejom. Pečieme v horúcej rúre asi 30 minút.Olúpané rajčiny pokrájame na kocky, pridáme k mäsu a posypeme majoránom. Ešte pečieme ďaľších 30 minút. Vyberieme a výpek scedíme. Scedený výpek zalejeme 3 dcl vody a pozberáme plávajúcu masť. Do smotany zapracujeme lyžicu sladkej papriky a vlejeme do výpeku. Dochutíme korením, soľou a poprípade zahustíme múkou. Necháme šťavu zovrieť a polievame na plátky jahňacieho mäsa. Podávame s knedľou alebo s ryžou. Ozdobíme lyžicou čučoriedok.