Teľacia pečeň v omáčke "Borina"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 08. 03. 2008

Suroviny: 800 g teľacej pečene, 2 cibule, 2 dl smotany, 2dl biele víno, 3 lyžice chrenovej horčice, kúsok masla, citronová šťava, soľ, korenie, 8 borievok, lyžica posekanej pažítky

Postup:Pečeň umyjeme, osušíme a pokrájame na 1cm hrubé rezance. Na olej pridáme lyžicu masla a pečeň z prudka orestujeme. Odložíme do tepla. Na troche oleja si osmažíme na jemno pokrájanú cibuľu do sklovita. Prilejeme víno, pridáme borievky a varíme až sa nám odparí polovina tekutiny. Potom vlejeme smotanu, pridáme horčicu a prevaríme. Ocutíme korením, soľou, citronovou šťavou a prelejme k odloženej pečeni. Ešte spolu prehrejeme a podávame so zemiakmi, posypané sekanou pažítkou.