Netradičné kuriatko

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 08. 03. 2008

Suroviny: 4 kuracie stehná, 2 veľké cibule, 500 g rajčiakov, olej, 3 strúčky cesnaku, 1 zelená paprika, korenie, mletá paprika, soľ, vývar z 1 kocky slepačieho bujónu

Postup: Rajčiny sparíme v horúcej vode, olúpeme a zbavime jadier. Pokrájame na kocky. Na troche oleja opečieme kuracie stehná,potom ich vyberieme a dáme do tepla. Do výpeku dolejeme olej a nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak na ňom osmažíme do sklovita.Ku cibuli pridáme rajčiny, okoreníme, opaprikujeme a ochutíme soľou. Všetko podusíme a vložíme naspäť opečené stehná. Prikryté dusíme 30 min. Podlievame uvareným vývarom. Zelenú papriku pokrájame na tenšie pásiky a pridáme k stehnám. Dodusíme do mäkka.Podávame s varenými zemiakmi a poliate hojne šťavou. K jedlu dávame hlávkový šalát.