Starodávna lahôdka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 500 g sviečkovice, 3 lyžice horčice, 3 žĺtky z vajec, 1 postrúhaná cibuľa, 1/2 lyžičky korenia, 2 lyžice masla, soľ, 1 kg zemiakov, olej, 2 cibule, 150 g oravskej prerastenej slaniny

Postup: Mäso nakrájame na 1 cm hrubé rezance, zmiešame s horčicou žĺtkami, nastrúhanou cibuľou a korením. Na rozpustenom masle dáme opiecť a posolíme. Na druhej panvici opekáme do zlatova koliečka zemiakov. Hotové zemiaky preložíme do misy. Slaninku pokrájame a opečieme do chrumkava. Preložíme na zemiaky. Vo výpeku zo slaniny osmažíme na pásikky pokrájanú cibuľu, pridáme opečené zemiaky a ochutíme korením a soľou. Chvíľu podusíme až zemiaky omäknú. Dáme na tanier, priložíme porciu opečeného mäsa apodávame s čalamádou.