Červená čiapočka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 250 g teľacieho mäsa, /môže byť aj bravčové plece/, 250 g údeného mäsa, 1 cibuľa, 2 lyžice masla, 3 vajcia, 50 g syra eidam, 10 rajčín, 3 dl smotany, 2 dl bieleho vína, mleté nové a čierne korenie, soľ, strúhanka, petrželová vňať

Postup: Všetko mäso si pomelieme. Jemne nakrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme pomleté mäsá, podlejeme vodou a dusíme. občas pomiešame a podlejeme. Udusíme do mäkka. K udusenému mäsu pridáme 2 natvrdo uvarené vajcia, pokrájané na kocky. Do zmesy vyklepneme 1 vajce, pridáme postrúhaný syr, osolíme, okoreníme a zahustíme strúhankou. Všetko dobre premiešame a tvarujeme úhľadné guľky. Na vymastený pekáč pokladieme vytvorené guľky. Každú guľku zakryjeme polovičkou čiastočne vydlabanej rajčiny. Do smotany zamiešame na jemno posekanú vňať a víno. Podlejeme okolo guliek a zapečieme.