Teľacia hruď na borievkach

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 500 g teľacej hrude, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, soľ, masť, hladká múka, 10 guličiek potlčených borievok

Postup: Hruď vykostíme a prešpikujeme pásikmi slaniny. Osolíme a posypeme borievkami. Na pekáči roztopíme 2 lyžice masti a vložíme mäso. Posypeme na kolieska pokrájanou cibuľou a podlejeme vodou. Prikryté pečieme v rúre do mäkka. Počas pečenia podlievame a mäso prelievame výpekom. Hotové mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Výpek zaprášime múkou a prevaríme. Podlľa potreby môžeme zriediť vodou. Prevarenú šťavu prelievame na mäso a podávame s ryžou. Na každú porciu ryže položíme lyžicu čučoriedok.