Žemľová knedľa

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 3-4 suchšie rožky, 1/2 kg hladkej múky, 1/2 kocky kvasníc, štipka soli, 1 čl cukru, 1 dcl mlieka.

Postup: Z kvasníc, 1Pl múky, mlieka a cukru zarobíme kvások a necháme ho podkysnúť na teplom mieste.(mal by sa napeniť) Rožky pokrájame na kocky. Múku preosejeme, pridáme do nej kvások, zamiešame a osolíme asi s 1čl soli. Suroviny premiešame, pridáme rožkové kocočky a ešte premiešame. Podľa potreby dorieďujeme vlažnou vodou.Dáme na teplom mieste vykysnúť. Z vykysnutého cesta urobíme bochníčky a tie uvaríme vo vriacej osolenej vode alebo naparíme po dobu asi 20 minút.