Pltnícke mäso "Dunajec"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 500 g hovädzej nožiny, 1 veľká cibuľa, 2 strúčky cesnak, 100 g údenej slaninky, 2 páry spišských párkov, korenie, vegeta, mletá paprika, soľ, 1 feferónka

Postup: Mäso nakrájame na kocky, 2x2 cm. Slaninu nakrájame nadrobno a osmažíme do červena. Pridáme pokrájanúm cibuľu a cesnak na tenké plátky. Opražíme za stáleho miešania do sklovita. Pridáme mäso, korenie, vegetu a papriku. Miešame a restujeme, kým mäso nepustí šťavu. Potom trocha podlejeme vodou a prikryté dáme dusiť. Občas pomiešame a dolejeme vodu. Keď je mäso mäkké, môžeme ešte dochutiť soľou a pridať rozpučenú feferónku. Párky pokrájame na tenké kolieska, pridáme k mäsu a trocha povaríme. Podávame na spôsob guláša, s cestovinou alebo haluškami.