Zbojnícke jahňa so šalátom "Lučina"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 1500 g jahňaciny, 800 g zemiakov, korenie, bobkový list, soľ, hlavička cesnaku, oregano, mletá škorica. Na šalát: 1 šalátová uhorka, 3 rajčiny, 2 zelené papriky, cibuľa, 2 lyžice olív, syr lučina, citronová šťava a olivový olej

Postup: Do vymasteného pekáča dáme očistené na štvrťky pokrájané zemiaky a položíme mäso. Posolíme, okoreníme, posypeme oreganom a škoricou. Pridáme 3 bobkové listy, posekaný cesnak a podlejeme vodou. Prikryjeme alobalom a pomaličky pečieme asi 4 hodiny.Často polievame výpekom a podlievame vodou. Keď je mäso mäkké tak ešte 10 minút odokryté zapečieme do červena. Podávame obložené so šalátom. Suroviny na šalát nakrájame: Ukorku na koliečka, papriky na pásiky, rajčiny na kocočky a cibuľu nadrobno. V miske pomiešame s olivami, olivovým olejom, syrom posekaným na kocočky a ochutíme citronovou šťavu a soľou.