Zapečené baklažány "Niva"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 2 menšie baklažány, 5 rajčín, olej, kečup, 1 smotana, 1 vajce, 100 g tvrdého syra, 100 g nivy, posekaná vňať, pažítka, soľ, mleté korenie

Postup: Baklažán pokrájame na plátky, posolíme a necháme odležať. Potom plátky opláchneme, osušíme a opečieme na oleji. Vyberieme. Vo výpeku si podusíme posekané rajčiny, pridáme 3 lyžice kečupu a ochutíme soľou, korením a premiešame. Do vymasteného pekáčika si rozložíme vrstvu podusených rajčín, opečené plátky baklažánu a to zopakujeme až minieme suroviny. Smotanu, vajce a postrúhaný syr vymiešame a zalejeme suroviny v pekáčiku. Nakoniec posypeme pomrvenou nivou. 20 minút zapekáme v rúre. Hotové posypeme sekanou petržlenovou vňaťou a pažítkou. Podávame so zemiakmi.